Social media

Bijzondere restaurants in Nederland

Er zijn genoeg bijzondere restaurants in Nederland, de meeste inwoners van Nederland kennen deze niet of hebben er nog nooit wat over gehoord. Gelukkig wonen wij in Nederland en zijn er genoeg mogelijkheden.

Uit eten gaan is al super leuk, de sfeer en de ambiance is net iets anders dan thuis aan de eettafel, maar het is natuurlijk nog leuker als het wat specialer is. Dus wanneer je een keertje geen zin hebt om weer in een ‘gewoon’ restaurant te zitten, kun je overwegen om eens een bijzonder restaurant uit te proberen.

In Nederland zijn er voldoende bijzondere restaurants, een van de bijzonderste restaurant is restaurant ‘Plek’ in Amsterdam. Een restaurant in de vorm van een zeecontainer. De zeecontainers zien er van buiten wellicht niet heel erg uitnodigend uit, maar van binnen is het restaurant prachtig ingericht en biedt het een geweldige uitzicht over het IJ. Ook is het restaurant erg makkelijk te bereiken. Het is een restaurant die centraal gelegen zit in Amsterdam.


Een andere manier van speciaal dineren kan bij restaurant ‘Ctaste’ in Amsterdam, hier dineer je volledig in het donker. In het restaurant wordt je bediend door blinden en visueel beperkten. Het aparte aan dit restaurant is dat eten ineens een hele andere beleving heeft. Je zintuigen worden hierdoor extra geprikkeld doordat je niet ziet wat je eet, dat is wel een uitdaging en zeker een aanrader.Helaas zijn er natuurlijk ook restaurants die ondanks het leuke en bijzondere concept failliet zijn gegaan. Zo was er bijvoorbeeld restaurant Flint-Stone’s in Hilversum waar je, je waande in het stenen tijdperk. In dit restaurant at je in een grot en was het bestek gemaakt van steen. Helaas voor deze restaurant kwamen er onvoldoende klanten en moest dit restaurant noodgedwongen zijn deuren sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen