Social media

Eten bestellen

Met een paar klikken heb je zo je eten in huis. Voor ons is dat nu dagelijkse gewoonte. Heb je geen zin om te koken, dan kun je online je eten bestellen via iFoods. Er zijn meerdere redenen om eten te bestellen en de grootste is wel een beetje luiheid. Want als het een paar druppeltjes regent buiten hebben we al geen zin meer om eten te halen van buiten dus laten we het maar komen. Zo besteden we per jaar wel miljoenen euro’s aan thuisbezorgen. Wie niet kan koken besteld eten.

Vooral jongeren laten eten thuis bezorgen. Ouderen die doen het iets minder vaak. Zo zit er verschillen in de bestellingen. Jongeren kiezen voor pizza of broodjes terwijl ouderen kiezen voor Chinees of Thais. Vrouwen kiezen eerder voor een pizza terwijl mannen liever een schotel hebben. Rond een uurtje of 6 tot 8 ‘s avond begint de drukte bij de restaurants en in het weekend tot wel 11 uur. De dagen wanneer het regent word het nog extra druk en stijgt de omzet hard.Heb je af en toe geen idee wat je gaat maken voor het diner? Dan is het handig om via eten bestelsites de restaurants af te gaan en kijken wat je gaat eten vanavond. Elk restaurant serveert andere gerechten en zo zorg je voor wat variatie. Wanneer je elke dag het zelfde gaat eten dan wordt je dat na een tijdje zat en heb je geen idee meer wat er gegeten moet worden. Zo leer je eens wat nieuws en kan je proberen om de volgende keer het zelf te maken of je besteld het gewoon weer. En de keer daarop probeer je weer eens wat anders.

Consumenten houden ook van korting. Dan wordt de bestelling ook groter omdat dat veel voordeliger is. Een hoop restaurants geven kortingen op maaltijden op sommige dagen van de week. Zo kun je bij het ene restaurant goedkoper bestellen op maandagen, terwijl het andere restaurant juist op een andere dag van de week eten bezorgt tegen speciale prijzen. Het kost misschien wat tijd om uit te zoeken bij welk restaurant je het best kunt bestellen, maar het levert al snel een paar euro korting per bestelling op.
Eten bestelsites zoals bijvoorbeeld iFoods bieden regelmatig kortingscodes aan die goed zijn voor kortingen van een bepaald percentage van het bestedingsbedrag, of voor een vast bedrag, ongeacht hoe groot de bestelling is. Sommige kortingscodes zijn voor een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld studenten, maar meestal zijn de kortingscodes door iedereen te gebruiken.

Weinig restaurants bezorgen in de ochtend terwijl mensen ook zouden willen betalen voor een ontbijt aan huis. Dat is een idee om aan te denken wanneer een ondernemer wil uitbreiden. Een 2e zaak openen als ontbijtleverancier is iets dat weinig mensen doen. Een goede kans voor ondernemers en nog meer mogelijkheden voor klanten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen